Pergola jako zastřešení pro restaurace

1.11.2017

Restaurační zahrádky patří mezi hojně vyhledávaným místům k letnímu relaxu. Ale jak prodloužit terasovou sezónu i na jaro a podzim a navíc vyzrát na protikuřácký zákon?

Proč o pergole uvažovat?

  • ochrana proti slunci a dešti
  • vysoká odolnost proti větru
  • využití terasy až 10 měsíců v roce
  • zvýšení počtu míst
  • životnost 25 let
  • záruka 5 let

Poznejte pergoly se stahovací střechou

pergola se stahovací střechou

Tento typ pergoly je velmi oblíbený v přímořských letoviscích. Můžete je vidět ve Španělsku, Itálii nebo Turecku. Vzhledem k luxusnímu vzhledu, vysoké variabilitě a příznivé ceně se dostávají i do ČR.

Pergola zvýší počet stolů ve Vaší restauraci. Doposud jste mohli využívat terasu jen tehdy, pokud Vám to dovolí počasí. S pergolou můžete terasu uzavřít a využívat jí naplno i v dešti nebo ve větru. Díky tomu začnete terasu místo 2 měsíců v roce využívat až 10 měsíců v roce.

Co pergola umožňuje?

Stahovací střecha

Jedna z největších předností je stahovací střecha. Na jaře, v létě nebo na podzim zastíní slunce a ochrání terasu před deštěm, ale v zimě nebrání světlu v cestě do interiéru.

Výroba na míru

Pergola je velmi variabilní. Zvládne rozměry od 3×3 metrů až do 13×22 metrů. Jednotlivé pergoly lze i skládat. Maximální rozměry zastřešení jsou tak neomezené.

Projekt Park Bosphorus Hotel v Istanbulu, celková plocha zastřešení 4500 metrů čtverečních (model TW22)

Ochrání před sluncem, deštěm i větrem

Třívrstvé PVC zajistí dokonalou ochranu proti slunci i dešti. Součástí konstrukce je těsnění, které brání průniku vody mezi konstrukcí a plachtou.

Odtok vody u pergoly
Odtok vody u pergoly s nosnými sloupy

Díky příčným hliníkovým výztuhám je střecha vždy napnutá v takové míře, aby odváděla vodu a odolávala větru až do 117 km/h.

Osvětlení

LED světelná tělesa jsou integrována do příčných profilů, které jsou součástí střechy – viz obrázek níže. Díky tomu rovnoměrně osvětlí celý prostor pod pergolou. V případě potřeby je možné systém doplnit o stmívač.

Zakrytí bočních stran

Ani nízké slunce nebo boční vítr není problém. Pergolu lze i dodatečně doplnit o zasklení nebo boční clony ZIP screen. Clony fungují stejně jako rolety a lze je motorem vytáhnout nahoru. Schovají se do boxu (kazety) a na pergole jsou téměř neviditelné.

hlinikova-pergola-Eva-terasa-Olomouc-4

Boční zastínění ZIP screen

Ukázka vytahování bočního zastínění

Žádná údržba

Celá pergola (kromě zastřešení) je vyrobená z hliníku. Nerezne a nevyžaduje žádné mazání, lakování nebo jiný zásah. Jednou za čas jí můžete očistit proudem vody, například vapkou.

Inspirujte se pohledem na různé realizace nás nebo výrobce pergol

Podívejte se na nejprodávanější pergolu Eva.

 

Zašlete nám nezávaznou poptávku

Do dvou pracovních dnů vám zašleme orientační cenovou nabídku.

Jméno a příjmení (vyžadováno)
Email (vyžadováno)
Telefon (vyžadováno)
Obec (vyžadováno)
Zpráva
Zde můžete vložit fotografii/náčrtek (max. 10MB, png, jpg, pdf)